✓ Fri Frakt Över 499 kr ✓ Returrätt 14 Dagar ✓ Stort Utbud

TOPP 10: Dödskalle Symboler

Dödskalle Symboler -

TOPP 10: Dödskalle Symboler

läsning - ord

Går vi tillbaka i historien till när Jolly Roger för första gången hissades, signalerade den vanligtvis terror och ganska ofta döden. Dessutom kommer termen "Jolly Roger" troligen från de franska orden "Joli Rouge", en fransk term som hänvisar till de blodröda banderoller som bars av de första sjörövarna. Men långt efter piraternas guldålder, ser vi att denna symbol dyker upp lite överallt runt omkring oss.

Här är vår egna Topplista av De Populäraste Dödskalle Symbolerna som avbildar den berömda dödskallen med korslagda skenben, som härstammar från piratflaggan!

10. Skull & Crossbones (Piratflaggan)

Edward England, var en berömd irländsk pirat från 1700-talet. Han seglade den afrikanska kusten och Indiska oceanen från 1717 till 1720. Piratskeppen han seglade på inkluderar Pearl och senare Fancy, som senare byttes 1720 av England mot Pearl. Han är känd för sin berömda flagga som var den urpsrungliga klassiska Jolly Roger: en dödskalle ovanför två korslagda skenben på en svart bakgrund. Om du vill veta mer om den här flaggan, rekommenderar vi dig att läsa vår artikel om ursprunget till Jolly Roger. Detta är den vanligaste formen av den berömda piratflaggan och även den som har figurerat mest genom historien. Det var därför som vi kände oss skyldiga att inkludera Jolly Roger i denna ranking.

Den Klassiska Jolly Roger Flaggan

Går du i tankar på att inreda ditt hem, din båt eller husfasad som en äkta pirat? Passa då på att utforska vårt stora sortiment av piratflaggor.

Upptäck Våra Piratflaggor

9. Standardsymbolen För Gift (Dödskalle Varning)

Den mänskliga dödskallen med korslagda ben har traditionellt använts för att märka giftiga produkter som finns i hemmet. I USA fruktade man i början att denna symbol faktiskt skulle kunna locka barn på grund av dess associering med pirater, så en ny symbol skapades (kallad Mr. Yuk). Mr. Yuk förekommer nu oftare än den traditionella giftsymbolen. Eftersom det är osannolikt att icke-amerikaner kommer att känna igen Mr. Yuk, var det därför att föredra att presentera honom i stället för standardgiftsymbolen som vi alla känner så väl.

Dödskalle Symbolerna För Gift

8. Militär Dödskalle (LGM-118 Peacekeeper)

LGM-118A Peacekeeper, även känd som MX-missilen (för Missile-eXperimental), var en landbaserad missil som utplacerades av USA från 1986. Denna missil skulle användas som försvar mot sovjetiska kärnmissiler som var överlägsna de som användes av USA vid den tiden. Uniformen som bars av armén som hanterade missilerna och baserna innehöll en dödskalle med korslagda missiler istället för ben. Enligt START II-fördraget, som aldrig trädde i kraft, skulle missilerna dras tillbaka från USA:s kärnvapenarsenal 2005 vilket lämnade LGM-30 Minuteman som den enda landmissiltypen i USAs arsenal. Trots att START II-fördraget försvann, avvecklades de sista "fredsbevararna" (men inte dess stridsspetsar) den 19 september 2005.

Peacekeeper Dödskallen På Uniform

7. Rock & Skull (Iron Maiden)

2006 släppte Iron Maiden det legendariska albumet "A Matter Of Life And Death". Albumomslaget som är designat av den hyllade serietidningsdesignern Tim Bradstreet, inkluderar en zombie dödskalle med hjälm som har placerats ovanför två korslagda M16-maskingevär. Symbolen har sedan dess använts på många av Iron Maidens mest populära T-shirts och affischer.

Iron Maiden Zombie Dödskalle

6. One Piece Symbolen (Manga)

I den populära anime och mangaserien One Piece, som tar ett ganska piratvänligt tillvägagångssätt, förknippas huvudpersonen Monkey D. Luffy och hans Straw Hat-besättning med en Jolly Roger. Vi är nog alla överens, One Piece symbolen är inte helt hotfull, men den är fortfarande en klassisk Jolly Roger med signaturmärket en gul stråhatt.

One Piece Anime Dödskallen

5. Skull And Bones (Ordenssällskap)

Skull and Bones Brotherhood, är ett ordenssällskap från Yale University, som ursprungligen var känt som Brotherhood Of Death. Det är en av de äldsta hemliga studentföreningarna i USA. Det grundades 1832 och medlemskapet är öppet för en elit. Ordenssällskapet använder ritualer inspirerade av frimureriet än i dag. Medlemmarna i Skull and Bones träffas varje torsdag samt söndag varje vecka i en byggnad som de kallar "Graven". Informellt är sällskapet känt som "Bones" och medlemmarna kallas "bonesmen".

Skull And Bones (The Brotherhood Of Death)

4. Phi Kappa Sigma (Skullhouse)

Phi Kappa Sigma (ΦΚΣär en global manlig social och akademisk rörelse skapad i USA i slutet av 1800-talet. Dess medlemmar är kända som "Phi Kaps", "Skull" och ibland "Skullhouse" (bokstavligen: "Death's Head House"). De två sista namnen beror på dödskallen som syns på insignierna och vapenskölden till detta broderskap. På 1850-talet invigde de sydliga divisionerna seden att bära silverskallar på sina märken och var därför kända som "Silverskallar".

Phi Kappa Sigma

3. Symbolen För Piratkopiering (Olaglig Nedladdning)

Denna logotyp är välkänd för de flesta som har besökt The Pirate Bay. "Home Taping is Killing Music" löd den slogan som användes för en kampanj att stoppa upphovsrättsintrång. Kampanjen genomfördes på 1980-talet av British Phonographic Industry (BPI), en handelsgrupp inom den brittiska musikindustrin. Med den ökade populariteten för kassettbandspelare, fruktade BPI att möjligheten att kunna spela in musik direkt från radion till kassetter, skulle leda till lägre skivförsäljning. Logotypen, bestående av en Jolly Roger avbildad som en dödskalle i form av en kassett samt två korslagda skenben, innehöll också orden "And It's Illegal".

Home Taping Is Killing Music Dödskalle

2. Dödskalle-Flagga (Ubåtens Seger)

Efter att ubåtarna introducerades i flera grenar av den amerikanska flottan, sa den brittiska amiralen Sir Arthur Wilson, kontrollanten för den kungliga flottan, att ubåtarna var "lömska, onda och anti-brittiska". Han tillade till och med att han skulle övertyga den brittiska armén att hänga (precis som piraterna) all besättning på fientliga ubåtar som fångats i krigstid. I september 1914 skickade den brittiska ubåten HMS E9 framgångsrikt en torped mot den tyska kryssaren SMS Hela. Med Wilsons uttalande i åtanke bad befälhavaren Max Horton sina sjömän att tillverka en Jolly Roger-Flagga, som man lät hissa när ubåten gled in i hamnen efter sitt lyckade uppdrag. Det har sedan dess blivit en ganska vanlig praxis bland brittiska ubåtar.

Ubåtens Seger Jolly Roger Flagga

1. Förbandstecken För Totenkopfverbände (SS)

SS-Totenkopfverbände (SS-TV), som betyder "Dödskalle Enheten", var SS-organisationen som ansvarade för administrationen av de nazistiska koncentrationslägren för tredje riket. SS-TV var en oberoende enhet inom SS, med egna led och egen kommandostruktur. Enheten drev läger över hela Tyskland, som Dachau och Buchenwald. I hela det naziockuperade Europa styrde man Auschwitz i Polen och Mauthausen i Österrike liksom många andra koncentrations och förintelseläger. Förintelselägrens primära funktion var folkmord och inkluderade lägren Treblinka, Belzec och Sobibor. De fick i uppdrag att underlätta den slutgiltiga lösningen, senare känd som förintelsen, i samarbete med huvudkontoret för rikets säkerhet och SS:s huvudekonomiska och administrativa kontor.

SS-Totenkopfverbände Dödskalle


Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Vill du få uppdateringar från Skull Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.