Fri frakt över 799 kr | Returrätt 14 dagar | 1 års garanti
Dödskalle T-Shirten: Hårdrockarens Oumbärliga Basplagg!

Dödskalle T-Shirts -

Dödskalle T-shirten: Det Oumbärliga Basplagget!

läsning - ord

T-shirts är, precis som jeans, ett arbetarens klädesplagg som tagit vägen via rockmusiken in i både finrum och vardag. Vi har alla sett de kultförklarade filmerna och bilderna av James Dean och Marlon Brando iklädda enfärgad vit eller svart T-shirt, som på den tiden var mannens självklara underplagg. En annan stor kändis vid denna tid var Elvis Presley, som även han var unik med enbart bära en T-shirt på överkroppen. Detta öppnade för en ny era för T-shirten, som nu aldrig mer endast kunde vara ett underplagg! Sedan dess har T-shirten utvecklats och blivit ett måste i varje mans garderob.

På Skull Cult älskar vi att ha en stabil grund i garderoben och det skapar vi med hjälp av stilsäkra jeans och t-shirts. En återkommande favorit för varje rocker som alltid är lika rätt, är en look med en svart dödskalle T-shirt!

1. Hårdrockare + Dödskalle T-Shirt = Sant

Rockmusiken och dödskallen hör ihop och har gjort så nästan sedan rock and roll:en föddes på 1950-talet. När rockmusiken började innehålla ett mer uppseendeväckande lyriskt innehåll, var dödskallar redan en allmänt erkänd framställning av döden. Dödskallen var skrämmande, okänd och något att frukta.

Rockbanden förstod att om man använde sig av dödskallen visuellt, skulle detta förstärka musikens budskap mycket mer. Mot slutet av 1960-talet och under början av 1970-talet kom nya tekniker för tryck som gjorde det enkelt att sätta tryck på T-shirts. Många rockband hakade snabbt på denna utveckling vilket ledde till en explosionsartad ökning av försäljning av T-shirts med rockband. Rockbanden började även anamma dödskallen i bandens logotyper, på scenen och på albumomslag. Det är allmänt känt att igenkännande symboler utlöser flera olika känslor i vår hjärna, så det är ganska naturligt att rockbanden ville att dödskallen skulle förmedla ett tydligt och skrämmande budskap.

Två av de absolut viktigaste plaggen i hårdrockarens garderob är dödskalle T-shirten och jeansen. Dödskalle T-shirten går att använda året om och kan antingen bäras själv i sin enkelhet till ett par jeans eller chinos, eller kombineras med en svart skinnjacka för en klassisk bikerlook.

Den uppenbara fördelen med dödskalle T-shirten är att den funkar i alla lägen. T-shirts med dödskallemotiv är en tidlös trend med tydliga referenser till en mer rebellisk klädsel. Kör därför stenhårt på svarta T-shirts med stora dödskalletryck för att sätta looken. Fördelen med dödskalle T-shirts är också att de går att variera i oändlighet.

Heavy Metal-Band På Scen

2. Skull Cults Dödskalle T-Shirts

Bunkra upp med hårdrockarens basplagg nummer 1! En tuff dödskalle T-shirt eller två, är ett måste i varje hårdrockares garderob. Sedan starten av hårdrockens utveckling, har de största artisterna på scenen ofta burit en T-shirt med ett dödskalletryck (när de bär en T-shirt på överkroppen d.v.s). Vi rekommenderar dig att upptäcka Skull Cults sortiment av dödskalle T-shirts och bli en del av den hårda familjen. Merparten av våra Dödskalle T-shirts är tillverkade av 100% bomull, vilket är särskilt behagligt och luftigt under varma sommarmånader. Upptäck dem alla genom att klicka på bilden nedan.

Dödskalle T-Shirts Från Skull Cult


Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Vill du få uppdateringar från Skull Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.