Fri frakt över 799 kr | Returrätt 14 dagar | 1 års garanti
Rengöra Smycken - Så Gör Du

Rengöra Smycken -

Rengör Dina Smycken - Så Gör Du

läsning - ord

När du använder dina dödskalle smycken dagligen är det inte ovanligt att du kan få missfärgningar och förändringar i materialets struktur. En del konsumenter kan uppfatta det som att de har blivit allergiska av sina smycken när det i själva verket är smuts som ligger och gror på ytan. Detta går givetvis att fixa genom att rengöra smyckena och få dem skinande fina igen.

Den allra vanligaste orsaken till att man får just missfärgning beror på korrosion och metallslitage. Anledningen till att korrosion uppstår beror oftast på kontakt med kroppssvett, hudkrämer och kemikalier. För att hålla dina smycken fina under en längre tid är det bäst att rengöra dessa efter användning samt efter att de har förvarats en längre period. Det är faktiskt så att hållbarheten av smyckena förlängs tack vare återkommande rengöring.

Att lämna in ringar, halsband, armband och örhängen på rengöring är ofta följt av ett skinande resultat – men oftast slösar du dina pengar helt i onödan. Att rengöra smyckena själv hemma är både enkelt och effektivt och det tar mindre än en kvart att få jobbet gjort.

Istället för att slösa pengar på dyra rengöringar av dina smycken kan du själv göra jobbet lika bra på endast 10 minuter!

Vår rengöringsguide fungerar för smycken i guld, silver och mässing.

1. Tillverka eget rengöringsmedel till dina smycken

Det bästa med att tillverka eget rengöringsmedel är framförallt pengarna du sparar. Faktum är att det enda du behöver för att rengöra dina vackra dödskalle smycken på egen hand redan finns i ditt skafferi – du behöver med andra ord inte köpa någonting och ändå få ett professionellt resultat. Fantastiskt, eller hur?

Så nästa gång dina smycken behöver en rengöring för att återfå sin forna glans – kolla först igenom skafferiet och överväg att rengöra dem själv. Förutom pengarna du sparar så tillför det också en väldigt speciell känsla när man ser sitt guld glänsa – och man vet att anledningen är ens eget arbete!

A. Du behöver detta för att rengöra dina smycken

  1. Värm vattnet i en skål i mikron i en minut.
  2. Placera aluminiumfolie i botten av en skål.
  3. Häll i vatten och tillsätt salt, diskmedel och bakpulver. Rör sedan om. Det kommer nu att börja fräsa – vilket det ska.
  4. Lägg i dina smycken i skålen och låt dem ligga i 8-10 minuter.
  5. Skölj smyckena under kallt rinnande vatten och torka sedan av dem med en mjuk trasa eller bomullsduk.
  6. Lufttorka smyckena ordentligt på en ren bomullshandduk.

OBS! Kom ihåg att denna process endast fungerar för smycken som är gjorda av guld, silver eller mässing. Skulle behandlingen inte ge önskat resultat kan man doppa en mjuk diskvamp i lösningen och sedan stryka lite försiktigt över smycket för att sedan skölja av.

Lägg Dina Smycken I Skålen

4. Att tänka på vid rengöring av smycken

De rengöringsmedlen som finns hos guldsmeden bör man se upp för. Innehållet i dessa medel är nämligen mycket starkt och frätande på smyckena. Varje gång smycket doppas i vätskan fräts en bit av ytan bort som på sikt förstör smycket. Ju oftare du använder dig av av dessa rengöringsmedel desto mer skadas den skyddande ytan och det blir lättare för ny smuts att fastna.

Vår tips till dig är därför att undvika de starka kemikalierna så mycket som det går och istället använda en mildare rengöringsmetod till den vardagliga rengöringen.

A. Tips vid rengöring av silversmycken

Smycken tillverkade i silver är en av de metaller som genomgår en förändring utseendemässigt över tid. Detta beror på den naturliga oxideringen. Det går att läsa sig till mängder av nyttiga husmorstips för att pusta upp smycken och bestick till sin forna glans.

Den vanligaste rengöringsmetoden är att just att man använder bakpulver som medför att smycket återfår sina ursprungliga elektrolyter. Känner man sig inte bekväm med denna typen av rengöring finns det putsmedel att tillgå som snabbt rengör och återfår silvrets glans. Silvret kan dock behöva ytterligare putsning efter rengöringen för att återgå till sitt ursprungliga utseende.

5. Förvara dina smycken

Den bästa förvaringsplatsen för de smycken som du inte använder är originalasken som smycket levererades i eller ett riktigt smyckeskrin, där dina smycken är skyddade mot repor, smuts och damm och där du lätt hittar dem när du vill använda dem. Smycken är ju framför allt gjorda för att användas, så vi hoppas att dina dödskalle smycken tillbringar så lite tid som möjligt i ett smyckesskrin.

Är du på jakt efter nya smycken för att fullända din look? Varför inte låta dig frestas av våra unika dödskalle smycken i silver och stål? Här hittar du hela vårt breda sortiment av Dödskalle Smycken.

Upptäck Våra Dödskalle Smycken


Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Vill du få uppdateringar från Skull Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.